Liga Studenţilor Electronişti din Iaşi împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează proiectul ştiinţific “Zilele Studentului Electronist”, devenit tradiţie în rândul studenţilor fiind la a XII-a ediţie. Evenimentul va avea loc în perioada 2 – 16 aprilie 2024,  în incinta Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Iaşi situată pe Bd. Carol I, nr.11A, dar și în mediul online, fiind respectate toate normele de siguranță actuale, pentru cea mai bună desfășurare a proiectului.

Acest eveniment este susţinut anual şi are ca scop realizarea unei strânse legături între firmele de profil din ţară şi facultatea noastră, precum și a facilita relația dintre studenți și reprezentanții companiilor, în vederea oportunităţilor de angajare pentru viitorii absolvenţi. De asemenea, proiectul îşi propune să reunească un număr de peste 1000 de studenţi din cadrul facultăţii, cât şi din afară, dar şi elevi de la liceele din judeţ şi nu numai, în vederea atragerii acestora către facultatea noastră.

Proiectul cuprinde:

  • Prezentări de companii & Workshop-uri
  • Concurs Național „Laurențiu Turic”;
  • Concurs Național „PCB: Proiectare, Testare ai Verificare”;
  • ”Zi de Standuri”;
  • ”Angajat pentru o zi”;
  • Hackathon

Detalii privind desfăşurarea proiectului:

Timp de 14 zile, companii naţionale şi multinaţionale din domeniul tehnic vor susţine prezentări de companii, vor da teste şi interviuri și vor susține workshop-uri ce vor reprezenta o oportunitate pentru studenţi de a interacţiona cu posibilii angajatori şi de a-şi crea o imagine de ansamblu asupra domeniului tehnic, iar pentru cei care vor să afle ce presupune un interviu la o companie din domeniu, este o șansă de neratat. Totodată, aceştia vor putea purta un dialog deschis cu firmele participante în vederea unei colaborări ulterioare.

Concursul Naţional „Circuite Electronice şi Aplicaţii – Laurenţiu Turic” vizează studenţii de anul I, ce își doresc să își testeze cunoștințele în electronică acumulate în primul an de studii. 

Concursul Naţional „PCB – Proiectare, Testare şi Verificare” se adresează tuturor studenţilor de an mai mare (II, III, IV și master) și necesită cunoştinţe în domeniul proiectării asistate pe calculator a modulelor electronice, precum şi verificarea şi testarea acestora. Concurenţii vor avea sarcina de a proiecta, asambla, verifica şi pune în funcţiune modulele electronice.

Premiile pentru câștigătorii concursurilor sunt oferite de către partenerii evenimentului ce au ocazia prin acest eveniment să-i cunoască pe cei mai conștiincioși dintre studenți.

Proiectul „Angajat pentru o zi”,  în cadrul  „Zilelor Studentului Electronist”, reprezintă o inițiativă inovativă și extrem de valoroasă pentru comunitatea studențească din domeniul electronicii și nu numai. Scopul principal al acestui proiect este de a oferi studenților oportunitatea de a experimenta viața profesională într-o companie sau organizație, pentru o zi, permițându-le astfel să înțeleagă mai bine cerințele și provocările specifice domeniului lor de studiu.

Ediția a 12-a a Zilelor Studentului Electronist vine anul acesta cu prima ediție de Hackathon. Este un eveniment nou, care adună participanți din diverse domenii ale ingineriei electronice și informaticii, cu scopul de a dezvolta soluții inovative la problemele propuse de organizatori sau de partenerii industriali ai evenimentului, încurajează colaborarea între studenți, schimbul de idei și networking-ul.

Contact:

Dămoc Andrei-Cătălin – Vicepreședinte Programe și Proiecte – Organizator proiect

tel: 0785 571 508

e-mail: [email protected]

Tanasă Cristina-Elena – Membru Activ – Coordonator principal

tel: 0749 636 931

e-mail: [email protected]

Franț Radu-Alexandru – Membru Activ – Coordonator principal

tel: 0787 736 019

e-mail: [email protected]